Меню сайта

Мини-чат

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 4

Главная



Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS


Ребёнок? Что делать? Поможем чем сможем!



Пятница, 29.03.2024, 16:18
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » поговорим » Я мама! » матери одиночки
матери одиночки
МамаДата: Пятница, 24.04.2009, 14:39 | Сообщение # 1
Лейтенант
Группа: Администраторы
Сообщений: 73
Награды: 1
Репутация: 1
Статус: Offline
ваши советы, вопросы, истории
 
BadДата: Понедельник, 27.04.2009, 15:02 | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 14
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Допомога на дітей одиноким матерям регламентується Законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми"

Розділ V-A. ДОПОМОГА НА ДІТЕЙ ОДИНОКИМ МАТЕРЯМ

Стаття 181. Право на допомогу на дітей одиноким матерям
Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновителі, якщо у свідоцтві про народження дитини (рішенні про усиновлення дитини) відсутній запис про батька або запис про батька проведено в установленому порядку державним органом реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (усиновителя) дитини.
Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають вдови з дітьми, мати дітей у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або державну соціальну допомогу.
Якщо одинока мати, одинокий усиновитель (вдова) мати у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті уклали шлюб, то за ними зберігається право на отримання допомоги на дітей, які народилися чи були усиновлені до шлюбу, за умови якщо ці діти не були усиновлені чоловіком.
Жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою вона веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, права на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має. При реєстрації цією жінкою шлюбу з особою, від якої вона має дітей, допомога на дітей, народжених від цієї особи, не призначається.
Стаття 182. Умови призначення допомоги на дітей одиноким матерям
Допомога на дітей одиноким матерям призначається за наявності відповідної довідки державного органу реєстрації актів цивільного стану про підстави внесення до книги реєстрації народжень відомостей про батька дитини.
Допомога на дітей одиноким матерям призначається незалежно від одержання на дітей інших видів допомоги, передбачених цим Законом.
Стаття 183. Розмір допомоги на дітей одиноким матерям
Допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновителям (вдовам), матері у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, які мають дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою навчання у вищих навчальних закладах I - IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах, - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років), надається у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.
Допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновителям (вдовам), матері у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, призначається на кожну дитину.
 
Форум » поговорим » Я мама! » матери одиночки
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Форма входа

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024 Создать бесплатный сайт с uCoz